Skip to main content

Mabel Maurik Europees Kampioen

Afgelopen zondag 7 april 2019 stonden negen vechters van sportschool Fightclub-Rotterdam te Capelle aan den IJssel op the Youth Fighting League, hét EK-toernooi thaiboksen in Amsterdam.

Youth Fighting League is de grootste organisatie van Europa die een podium biedt aan vechtsporters in de leeftijd tot 18 jaar. Op dit grote toernooi met vele toppers, deden 12 landen gisteren mee, waaronder wij vanuit Capelle aan den IJssel.

Onze negen deelnemers hebben topprestaties geleverd. Wij hebben een aantal partijen gewonnen en verloren in de kwartfinales tot aan de finales. We hebben ons laten zien met de 8 meiden en 1 jongen te midden van de allerbeste van Europa.

Capelle aan den IJssel is een Europees kampioen rijker, haar naam is Mabel Maurik. Tweeënhalf jaar geleden startte Mabel met haar eerste training bij Fightclub-Rotterdam. Eerst nog wat aarzelend, maar met als doel zelfvertrouwen op te bouwen.

En dat is haar gelukt! Mabel Maurik is gisteren in de -75kg klasse Europees kampioen geworden. Zij wist in de finale, in een hele zware partij, de gordel mee te nemen naar Capelle aan den IJssel. Wij zijn zo trots op haar!

Organisatie NL: Youth Fighting League Bond: WMTA Sectie Ringcontact sporten FOG

  • Hits: 2534