Skip to main content

Ado
Delekarac

Founder & Personal Trainer

Ado Delekarac geldt in de wereld van het Taekwondo / Thai/Kickboksen als een vedette. Tot het moment waarop hij vanwege zwaar blessureleed noodgedwongen moest stoppen met zijn wedstrijd carrière, was hij actief in de nationale en internationale top.

“Mijn droom was om een sportschool te creëren waarbinnen iedereen zich thuis zou voelen.”
Ado Delekarac

Twee nederlandse en een Europese titel bevestigen zijn reputatie. Toen duidelijk werd dat zijn tijd als wedstrijdvechter er op 22 jarige leeftijd er op zat, heeft hij met veel pijn en verdriet te kampen gehad. Hij trainde tot dan toe twee keer per dag en was van plan door te stoten naar de wereldtop. Om dat op te moeten geven was een persoonlijk drama. Gelukkig wist hij zich te herpakken en ging hij verder als trainer.

Ado heeft twee jaar lang in Krimpen aan den IJssel les gegeven. Tot het moment dat de sportschool niet meer bestond. Om de leerlingen toch les te kunnen geven, wilde Ado het in de buurt houden voor de leerlingen die uit Capelle aan den IJssel en uit Krimpen aan den IJssel bij hem trainden. Zodoende is hij terecht gekomen in de gymzaal aan de Berliozstraat 7 in 's-Gravenland. Hij ontdekte ook dat er in 's-Gravenland geen sportschool was waar les gegeven werd in kickboksen. En inmiddels geeft hij daar al 13 jaar les aan leerlingen van vijftien jaar en ouder en aan de kids-groep.

"De reden dat ik les geef aan kinderen is omdat je ze alles kunt leren van het begin. De meeste kinderen weten nog helemaal niets af van thaiboksen, daarom doen ze precies wat je zegt en op die manier kan je ze veel makkelijker wat bijbrengen. Mijn doel is om ze vanuit het niets uiteindelijk kampioen te maken en tevens respect en discipline bij te brengen zodat we op de sportschool één grote 'familie' worden. Trainer Ado leeftijd al 28 jaar lang voor zijn sport dit is zijn levenswerk, doormiddel van zijn aanpak/trainingen wilt hij velen kinderen/volwassenen helpen met hun zelfvertrouwen en discipline. Na eveneens jaren van lesgeven en onlangs uiteindelijk definitief een punt achter mijn wedstrijdcarrière gezet te hebben, wil ik mij volledig richten op het doorgeven van mijn kennis en ervaring in een eigen sportschool, van recreanten tot wedstrijdvechters."

Het geeft mij voldoening om mensen hun doelen te laten bereiken en het beste uit zichzelf te halen, en tevens hun zelfvertrouwen, discipline te versterken ongeacht je leeftijd!