Skip to main content

Het Thai-boksen (Muay Thai) is een oude verdedigingssport die al eeuwen in Thailand wordt beoefend. Het Thai-boksen is in Thailand zeer populair.

Het Thai-boksen waarin op het eerste gezicht alles lijkt te zijn toegestaan is men echter toch wel gebonden aan regels. De te gebruiken wapens zijn de vuisten, ellebogen, knieën en de benen. Het zal duidelijk zijn dat met de vuisten de technieken ongeveer identiek zijn van het boksen, het verschil zit hem in het gebruik van de knieën, ellebogen en benen.

Waarom Thai-boksen?

Kickboksen is een sport waar veel in zit. Het is goed voor de conditie, de lenigheid, het reactievermogen en het zelfvertrouwen. Tijdens de trainingen worden nagenoeg alle spiergroepen getraind. Kickboksen is een sport die op verschillende niveaus beoefend kan worden. Van gezellig een beetje aan de conditie werken tot wedstrijdniveau. Door het ontbreken van kata's, chongs, gradaties of banden is het een snel te leren sport. De sfeer tijdens de trainingen is heel ontspannen. Thai-boksen is een sport die je met zeer weinig risico kan beoefenen, de kans op een blessure is minder dan bij een voetbalwedstrijd! De kans op een blauw oog of een kneuzing is groter in de tram of trein dan tijdens de training. Alleen als men vol aan het sparren is (uiteraard onder begeleiding) kan het er hard aan toe gaan. Er zijn trainingen voor beginners en gevorderden.

Wat heb ik nodig?

Bij thaiboksen draag je kleding die gemakkelijk zit en waarin je vrijuit kunt bewegen. Tijdens de eerste les kun je een korte broek of trainingsbroek dragen en een T-shirt. Bokshandschoenen en beschermers kun je de eerste keer lenen. Schoenen zijn niet nodig, want we trainen op blote voeten.

Heb je besloten lid te worden kun je de benodigde thaiboks materialen en kleding bij ons bestellen.

Proefles!

Nu kun je je afvragen wat er mooi is aan een sport waarbij twee personen elkaar zo hard mogelijk slaan en trappen met maar 1 doel: De ander zo snel mogelijk uitschakelen.

Het antwoord hierop is heel gemakkelijk: proberen! Om de sport beter te begrijpen kun je een proefles nemen.

Voor dames en kinderen is deze sport aan te raden bij een goede school voor het zelfvertrouwen en de weerbaarheid. Wij zien bij ons dat mensen veel meer zelfvertrouwen verkrijgen en zich zeer weerbaar op kunnen stellen wat naar mijn mening in deze maatschappij geen overbodige luxe is.

Jong of oud, meisje of jongen, beveiligingsbeambte of IT'er, iedereen is welkom! Kom vrijblijvend kijken, of liever nog: meedoen! Stuur een mailtje of bel 06 48 78 15 10

Onze kickbokslessen zijn toegankelijk voor iedere vrouw die kennis wilt maken met kickboksen/vechtsport.

Kickboksen is een mix van karate en boksen. Het is een sport waarbij zowel gebruik wordt gemaakt van stoottechnieken als traptechnieken.

Heb je altijd al willen kickboksen, maar was de drempel te hoog vanwege de aanwezigheid van grote sterke mannen? Dan zijn onze lessen misschien iets voor jou.

Wij bieden Kickbokslessen aan voor nieuwelingen en gevorderden. De groep is laagdrempelig en er heerst een relaxte, vriendelijke sfeer. De lessen zijn ideaal om jezelf te leren verdedigen en tegelijkertijd fit en sterk van geest te worden. Kickboksen versterkt je conditie, zelfvertrouwen, lenigheid en daarnaast werk je ook aan je spieren die verstevigd worden.

Ben je op zoek naar een leuke gezellige sportschool, meld je dan aan voor een gratis proefles.

(Engels voor: gemengde gevechtskunsten), meestal afgekort tot MMA, is een multidisciplinaire vechtsporten die zich richt op het combineren van technieken uit verschillende vechtkunsten (en vechtsporten) zoals worstelen (grappling), judo, karate, kungfu, kickboksen, thaiboksen, boksen en jiujitsu.

Er zijn diverse namen voor MMA, waaronder free fight (het vrije gevecht), vale tudo en cage fight (kooigevecht). Ook zijn er veel organisaties die MMA toernooien organiseren. Veel van die organisaties hanteren tegenwoordig de Unified Rules of Mixed Martial Arts, opgesteld en gebruikt in de VS. De grootste MMA-organisatie is het Amerikaanse Ultimate Fighting Championship (UFC).

Bij Fightclub-Rotterdam is boksen recreatief , dat wil zeggen: we richten ons op sporters die niet aan wedstrijden willen deelnemen maar wel aan de bokstraining. Op mensen die hun conditie willen verbeteren en "lekker bezig willen zijn" met boksen. Sporters die op zoek zijn naar de meest complete training die er bestaat: een boxing workout. Boksen is iets voor mannen en vrouwen die zowel geestelijk als lichamelijk een uitdaging zoeken. Bij recreatief boksen kan je je lekker afreageren en doe je aan zelfverdediging, waardoor je zelfvertrouwen groeit. Het geeft ontspanning en toch ook inspanning.

Het boksen is nog steeds enorm populair zowel voor zelfverdediging en je conditie. Tijdens de trainingen werk je enorm aan je conditie en bokstechnieken!

Boksen is een tactische vechtsport waarbij ringinzicht, de coördinatie van voeten, ogen en handen, en conditie centraal staan.

Twee tegenstanders proberen punten te scoren door elkaar op de juiste trefvlakken te raken, of te winnen op bijvoorbeeld een Knock-Out. Dat kan door enkele stoten of combinatie van verschillende stoten; de directe stoot, de opstoot en de hoek. Kracht is evenveel nodig als pure snelheid om een tegenstander zowel snel en hard te kunnen raken. Naast het traditionele mannenboksen worden ook bokskampioenschappen voor vrouwen gehouden.

Wil je graag bootcampen met leuke, gevarieerde materialen?

Dan is de Indoor Bootcamp bij Fightclub-Rotterdam echt iets voor jou. Laat je verrassen door de uitdagende, gevarieerde en energieke les die 1 keer per week wordt gegeven en onder leiding van ervaren instructeur Ado Delekarac.

De indoor bootcamp is een groepsles die bestaat uit een combinatie van bootcamp, cross fit en kick-fun. Er wordt tijdens de indoor bootcamp veel getraind in circuitvorm en gebruik gemaakt van attributen. Denk hierbij aan bokszakken, kettlebells, touwen, ballen en tal van andere uitdagende attributen. Tijdens deze trainingen worden uw spieren en conditie getraind, maar er wordt zeker ook een beroep gedaan op uw uithoudingsvermogen. Deze training is zeer geschikt voor mensen die willen afvallen, hun conditie willen behouden of opbouwen, meer spierkracht willen opbouwen en graag uitgedaagd worden om hun sportieve grenzen te verleggen. Deelnemers dragen tijdens de training sportschoenen en sportkleding waarin zij zich vrij kunnen bewegen.

Ik raad iedereen aan deze les een keer te proberen. Om de kwaliteit van de lessen zo hoog mogelijk te houden, is het maximum aantal deelnemers per lesgever 25 een proefles meedoen met de indoor bootcamp mag altijd.

Wie: Bootcamp is geschikt voor beginners en gevorderde sporters dames & heren. Deelnemers dienen 15 jaar of ouder te zijn (bij minderjarigen uitsluitend met schriftelijke toestemming van ouders/verzorgers).

Wanneer: Vrijdag van 19.15 tot 20.30. De bootcamp training wordt gegeven door sportinstructeur Ado Delekarac.

Tarieven: Losse les €7,50 anders 1 keer per week trainen abonnement bedraagt €28,50 per maand.

De populairste vorm van dit moment zijn de conditionele trainingen in het kickboksen. Deze trainingen worden uitgevoerd op de bokszak. Je hebt dus geen vaste partner waarmee je samenwerkt. Alle oefeningen worden uitgevoerd op de trainings-bokszak . De opbouw van de les kenmerkt zich door een uitgebreid warming up programma. Loopvormen, spierversterkende oefeningen voor benen, armen en buik. Je leert diverse stoot- en traptechnieken en werkt tegelijkertijd aan coördinatie, kracht en uithoudingsvermogen. Je kunt al je negatieve energie en (werk)stress lekker botvieren op de bokszak. Het zijn leuke, pittige lessen die op muziek gegeven worden.

Iedereen kan op zijn of haar eigen niveau werken en de kans op blessures is bijna uitgesloten. De lessen worden door zowel mannen als vrouwen gevolgd.

Een ‘Kettlebell’, ook wel ‘Ball Of Strength’ of ‘Girya’ genoemd, is een traditioneel Russische trainingstool. Het ziet eruit als een metalen kanonskogel met een handvat. Het is het ultieme trainingsapparaat voor fysieke training.

De Kettlebell heeft een lange geschiedenis; De naam verscheen voor het eerst in het Russische woordenboek in 1704. De mensen die met de Kettlebells trainden werden ‘Gireviks’ genoemd.

"Geen enkele andere sport ontwikkelt ons lichaam en onze kracht zo goed, als de Kettlebell dat doet bij onze Kettlebell atleten", meldde het Russische magazine Hercules in 1913.

Wie trainen er met ‘Kettlebells’?

Iedereen! Kettlebells zijn geschikt voor iedereen, voor zowel vrouwen als mannen en voor elk trainingsniveau. Met name in Rusland, maar sinds enige tijd ook in de rest van de wereld, trainen speciale eenheden van het leger en politie met Kettlebells.

Er is geen enkele andere methode of middel dat beter geschikt is om gelijktijdig kracht en flexibiliteit te verbeteren.

De Russische speciale eenheden danken veel van hun kracht, explosiviteit en extreme uithoudingsvermogen aan het trainen met Kettlebells. Het officiële handboek van het Russische leger vermeldt: "Kettlebell oefeningen zijn de meest effectieve oefeningen voor het ontwikkelen van functionele kracht."

Sinds de "ontdekking" van de kracht van de Kettlebell, trainen steeds meer mensen uit verschillende disciplines (zoals, vechtsporten, survival atleten, etc.) met dit revolutionaire en onverslijtbare trainingsapparaat.

Is Kettlebell training iets voor mij?

De impact van een Kettlebell training is extreem, maar niet alleen voor de elite. Tijdens de Russische Kettlebell kampioenschappen van 1995 was de jongste deelnemer 15, en de oudste 53! Het gaat in dit voorbeeld dan wel over de Elite, maar de leeftijdsgrenzen kunnen zelfs nog verder verlegd worden wanneer je voor je zelf traint, dan wanneer je bijv. ‘voor goud wilt gaan’ bij een competitie.

Dr. Krayevskiy, de vader van de Kettlebell sport, begon met trainen toen hij 41 was. Na 20 jaar Kettlebell training werd hem verteld dat hij er beter uitzag dan toen hij 40 was!

De wetenschappelijk onderbouwde kwaliteiten van deze ‘Balls Of Strength’ zijn dus door iedereen, man of vrouw van ieder trainingsniveau, te ervaren. Neem echter voor u gaat trainen altijd eerst contact op met uw huisarts.

Heb je altijd al geprobeerd om een goede conditie op te bouwen, maar is dit je nooit gemakkelijk afgegaan? Heb je elke keer een andere hardloop training uitgeprobeerd, maar werkt niets? Eigenlijk zou de ideale oplossing een sportieve, enthousiaste, persoonlijke coach zijn die met je mee rent en je onderweg verschillende tips geeft over wat je wel of wat je juist niet moet doen.

Tijdens onze hardlooptrainingen wordt je enorm gemotiveerd door trainer Ado om aan je conditie te werken. En de doelen die je voor ogen hebt te behalen, samen met een groepje van 10 tot 15 leden steunen wij elkaar tijdens het hardlopen om binnen een aantal weken te werken aan een beter conditie. Elk week proberen wij steeds meer te lopen, echter zijn er twee groepen een beginnersgroep en gevorderden groep. Gezamenlijk lopen wij allemaal op een rustig tempo iedereen blijft bij elkaar.

 • Streeft u op hoog niveau naar een sportief doel?
 • Heeft u gebrek aan motivatie?
 • Wilt u binnen 8 - 12 weken weer aanzienlijk fitter worden?
Dan is Personal Training wellicht wat voor u...

Je moet je niet laten ontmoedigen door wat je niet kunt. Zelfvertrouwen en kracht straal je uit met je houding, stem en blik. Door sterk en zelfverzekerd op te treden verklein je de kans slachtoffer van geweld te worden.

Herken je dit:

 • Je vindt het moeilijk om je grenzen duidelijk te voelen en aan te geven
 • Je gaat niet graag alleen naar buiten omdat je bang bent
 • Je bent bang voor pijn als je je zou verdedigen
 • Je wilt eens op veilig terrein je agressie kwijt (bijv. op stootkussens)

Wat leer je in de cursus?

 • Inschatten van mogelijk gevaarlijke situaties en ernaar handelen
 • Leer je eigen mogelijkheden en krachten kennen en ontwikkelen
 • Oefenen met moeilijke en bedreigende situaties
 • Met je lichaamshouding en uitstraling je grenzen aangeven
 • Duidelijk " NEE " zeggen en effectief stemgebruik
 • Effectieve en eenvoudige zelfverdedigingstechnieken
 • Angst overwinnen en wilskracht leren gebruiken
 • Handige tips en weetjes

Voor wie is onze cursus?

Ben je ouder dan 16 jaar en ben je vrouw: dan is onze weerbaarheidscursus iets voor jou.

Wie geeft de cursus?

De lessen worden gegeven door een gecertificeerd docent.
The Fightclub Family de sportschool in Capelle aan den IJssel die zich inzet voor kinderen en hun toekomst. Wij willen elk kind een KAMPIOEN in het leven maken. 

Bent u op zoek naar een uitdagende leuke en effectieve training waarin u zich goed kunt uitleven ? Pads training is een training waar u met behulp van bokshandschoenen allerlei stoot en trap technieken uitvoert op kussens (pads). Deze technieken komen voor in bijv. kickboksen, karate en teakwondo.

Het is een leuke en effectieve manier om niet alleen uw conditie te verbeteren, maar ook kunt u hiermee werken aan verbetering van uw boks/kickboks-techniek. Tijdens deze training worden ook spierverstevigende oefeningen gedaan.

Je zelfvertrouwen zal zeker een boost krijgen na het volgen van deze trainingen. De trainingen kunnen gecombineerd worden met personal training. Het is effectief op alle niveaus en kan daarom ook uitstekend dienen als onderdeel van uw trainings-programma . Hiermee wordt namelijk niet alleen gewerkt aan uw uithoudinsvermogen , maar ook aan uw kracht , lenigheid en coördinatie . Het is voor iedereen geschikt en een erg effectief middel om zeer uitlopende trainingsdoelen te bereiken.

Het is met name voor een wedstrijdvechter een training die hem / haar o.a. met dit onderdeel van trainen naar een topconditie kan brengen.

Al na een paar keer trainen merk je resultaat. Als je voor het eerst met een battle rope traint, denk dan niet dat je geen conditie hebt. Maar het is makkelijk aan te leren en je boekt snel resultaat. Het gaat om het vinden van het juiste ritme en als je dat eenmaal te pakken hebt dan ben je (bijna) niet meer te stoppen.

Het trainen met battle ropes is low-impact, wat inhoudt dat het weinig belasting vormt voor je spieren, pezen, gewrichten en ligamenten. Hierdoor verklein je het risico op blessures. Het is dus een goede manier om naast bijvoorbeeld hardlopen, te werken aan je snelheid (waarbij je veel snelle Type II spiervezels traint).

Waar is het trainen met een battle rope goed voor?

De reden dat het trainen met battle ropes zo effectief is, is dat ze zowel eenarmig, als tweearmig kan gebruiken. Hiermee kun je dus heel goed krachtsverschillen tussen links en rechts tegengaan, terwijl je hartslag flink omhoog gaat.

Een aantal fysiologische voordelen op een rijtje:

 • Verhoogde activiteit van het hart en de ademhalingsspieren
 • Verhoogde hormoonlevels en enzymen die metabolisme verhogen
 • Toename in EPOC (Excess Post Exercise Oxygen Consumption)
 • Grotere vermindering in onderhuids vetweefsel
 • Functionele krachttoename als gevolg van ‘high intensity resistance training’
 • Verhoging van spierglycogeen

Dit is ook precies het doel van het trainen met battle ropes: een korte intensieve workout waarbij je intensieve intervals van zo’n 15 tot maximaal 30 seconden doet, met als pauze 10 tot maximaal 30 seconden. dit herhalen wij 8 tot 10 keer met verschillende oefeningen en je voelt al je spieren in je lichaam.

Trainen met battle ropes is voor iedereen geschikt (mits je geen klachten aan je schouders, armen en rug hebt), of je nu wilt werken aan je conditie, meer spiermassa wilt kweken, je armen sterker wilt maken of gewoon voor de fun.


Kom bij
de Familie

Kom je uitleven en groei, wordt fitter en mentaal sterker. Bij ons ben je familie en in goede handen!