Circuit Training

Wat is Circuit Training ?

Dit is een vorm van fitness waarbij je je algemeen uithoudingsvermogen (hart/longfunctie) en je spieruithoudingsvermogen traint! Deze training wordt gegeven door Menno dos Santos, hij zet stations (een circuit) uit met verschillende oefeningen. Er wordt gewerkt met relatief kleine groepen waardoor er een goede controle is op de uitvoering van de oefeningen, zodat iedereen op een verantwoorde manier traint. In het circuit zitten altijd alle hoofdspiergroepen van het lichaam. Iedere 3 a 4 weken is er een nieuw programma. Het wordt dus nooit saai.

Ook belangrijk om te weten is dat iedereen in zijn eigen tempo werkt. Uiteraard wordt er iedere les begonnen met een centrale warming-up van ongeveer 10 minuten, om alle spieren warm te maken en je hart/longfunctie al te verhogen. Daarna het hoofdprogramma.

Iedere les eindigt met een "cool-down" van 10 minuten, om de spieren te rekken en te strekken en de hartslag verder terug te brengen. De training duurt ongeveer 1 uur.

Voordelen !

Deze training is uitermate geschikt voor mensen met klachten, mensen die lang niet gesport hebben maar uiteraard ook voor gevorderden. Door de individuele begeleiding is het een zeer veilige manier om je lichaam weer in conditie te brengen. Het sociale aspect speelt ook een rol. Je doet het voor jezelf maar ook mét elkaar

De les wordt gegeven door Ado Delekarac, sportleraar met veel ervaring!