Afvallen

Als je al een tijd kampt met overgewicht, zijn de getallen op de weegschaal voor jou waarschijnlijk heel belangrijk geworden. Je hebt misschien een “ideaal gewicht” dat je nastreeft en hoe verder de naald van dat getal afwijkt, deste verder je de moed in de schoenen zakt. Misschien ben je zelfs ooit aan een sportprogramma begonnen en na een aantal weken gestopt omdat je niet afviel of zelfs zwaarder werd.

Maar de kilo’s zeggen nog lang niet alles! Waarschijnlijk heb je al gehoord dat “spieren zwaarder dan vet” zijn. Hoewel deze formulering niet helemaal juist is, de boodschap klopt wel: 1 kg spiermassa neemt een stuk minder ruimte in beslag dan 1 kg vet. Dus ook al weigert de weegschaal je inspanningen in de sportschool te belonen, kan het heel goed zijn dat je daadwerkelijk slanker wordt omdat je vetpercentage daalt. Met een meetlint of aan de hand van je kleding moet je dat goed kunnen meten.

Hoe zit het dan met de BMI?

De BMI of Body Mass Index is niets anders dan je gewicht gedeeld door het kwadraat van je lengte. Daarmee houdt de BMI geen rekening met je vetpercentage en daarom zegt het ook niet veel.

Een gezond vetpercentage

Bij Fight2beFit praten wij liever over vetpercentages. Als we het over afvallen hebben, bedoelen wij dan ook “het vetpercentage verlagen” en niet zozeer “kilo’s kwijt raken”. Kilo’s kwijt raken is heel makkelijk: als je een hele dag niets zou eten of drinken, zou dat zomaar 3 kg kunnen schelen. Maar je kleding zou er geen beetje losser door gaan zitten!
Om af te vallen moet je vet verbranden, en dat is een hele kunst. Ons lichaam houdt namelijk graag vast aan zijn vetreserves en het is maar goed ook! Zo kan de mens langdurige periodes van voedselschaarste overleven. Maar dat maakt het wel moeilijk voor jou om af te vallen. Dus, hoe krijg je je lichaam zo ver dat het vet verbrandt?

Als je het liefst afvalt door een combinatie van de juiste voeding en lichaamsbeweging, kies dan voor ons Fight2beFit. Het resultaat is – letterlijk – gegarandeerd!